Kampanja-aika on päättynyt.


Nääsville ry verkostokumppaneineen järjestää Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi istumasta seisomaannousu -haastekampanjan päiväkeskuksille. Kampanjaan haastetaan ikäihmisille ja kehitysvammaisille ihmisille päivätoimintaa järjestäviä yksiköitä sekä Tampereen kaupungin organisaatioista että paikallisista järjestöistä. Kampanja-aika on 27.2.-28.4.2017 ja osallistujia tulee olemaan satoja. Kampanja on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

Tästä linkistä pääset virallisille Suomi 100-sivuille.

Haasteen ydin on, että päiväkeskusyksiköt kilpailevat keskenään siitä, minkä yksikön asiakkaat tekevät yhteensä eniten istumasta seisomaannousuja kampanja-aikana. Kisailu käydään sekä yksikön sisällä; minkä päivän asiakasryhmä kerää eniten suorituksia, että eri yksikköjen välillä. Kukin päivätoiminta-asiakas tekee seisomaannousuja oman kuntonsa mukaan ja myös avustetut suoritukset lasketaan mukaan. Pyritään saamaan mahdollisimman monta kertaa 100 suoritusta kokoon, ja suoritukset merkitään 100-vuotispassiin. Eniten istumasta seisomaannousuja tehneet yksiköt palkitaan.


Kaupunkilehti Tamperelainen on mukana kampanjassa ja seuraa yksiköiden välisen kilpailun tilannetta; näet seurannan myös tältä sivulta.


Haastekampanjan tavoitteena on innostaa tamperelaisia vahvistamaan jalkojen lihaksia helpolla, yksinkertaisella ja iloa tuottavalla tavalla. Osallistuminen itseä kiinnostaviin aktiviteetteihin on sitä helpompaa, mitä parempi liikkumiskyky: liikkumiskyky edellyttää jalkojen lihasvoimaa. Kahden kuukauden kampanjan aikana tapahtuvan säännöllisen harjoittelun voi odottaa johtavan reisilihasvoiman kasvuun.


Haasteeseen mukaan tuleville yksiköille järjestettiin infotilaisuus torstaina 16.2.2017. Palaverissa sovittiin kampanjan sääntöihin ja toteutukseen liittyvistä asioista ja tutustuttiin toisiin. Jos et ole saanut infomateriaalia tästä tapaamisesta, vaikka yksikkönne on mukana haasteessa, ota yhteyttä Nääsvilleen!


Kuvassa yksiköiden edustajia poseeraamassa kameralle ja treenaamassa reisilihaksia.